perjantai 23. kesäkuuta 2017

Maalaushommia


Talolla ei ole vielä aloitettu kaikkia sisätöitä ja raksalla on ollut hiljaisempaa. Meillä oli siis oiva tilaisuus maalailla talon ulkopuolella. Terassipilarit ja katon alapuoleiset puuvalmiit osat täytyi maalata pohjamaalilla. Hommaa ei voi jättää ensi kesään, koska homepilkut valtaavat raakapuun hyvin pian. Ensi kesään jää kuitenkin talon ja terassikaiteiden varsinainen maalaaminen. Pohjamaali suojaa kuitenkin ensi kesään ja maalausurakan voi aloittaa sitten kun säät suosivat.



Malkoinen urakka mistä selvittiin kuitenkin kahdessa päivässä.  Puuosien pohjamaalin lisäksi terassipilareiden metalliosat maalattiin ruosteenestomaalilla. Nyt voidaan hyvillä mielin jäädä odottamaan ensi kesän maalaustalkoita.



Maalaushommia on tiedossa myös huonekalujen osalta. Uuden kodin sisustaminen on jo alkanut ja teemme tarvittavia hankintoja sitä mukaa kun oikeanlaisia vastaan tulee. Hyödynnämme kirpputoreja, huutokauppoja ym. Isomman ruokapöydän hankinta on ollut tiedossa ja sopiva täyspuinen tammipöytä löytyi naapurikaupungista 20 eurolla. Ihan huippulöytö. Vanhan mustan maalin hiominen vei hetken ja pian pöytä saa uuden mattamustan pinnan ja tilaamme siihen mittojen mukaan lasikannen suojamaan pintaa. Ruokapöydän ympärille on jo aikaisemmin kunnostettu kymmenkunta oikeasti vanhaa tuolia.


Tuolla vuokrakodin navetassa odottaa fiksaamista myös kaksi korituolia mitkä ostin paikalliselta kirpputorilta viiden euron kappalehintaan pari viikkoa sitten.

Hauskaa sitten nähdä miltä kaikki hankinnat näyttävät upouudessa kodissa omilla paikoillaan.

Hauskaa Juhannusta! Me vietämme sen Kolin kansallismaisemissa rentoutuen.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti